Huskraft: Tips for å redusere strømforbruket.

Tips og råd fra Huskraft Energi

Senk innetemperaturen

Hvis du bor i et stort hus hvor ikke alle rommene blir brukt, er det ingen grunn til at hver eneste lille krok skal varmes opp til sydentemperatur.

 

Vi i Huskraft anbefaler å ta disse grepene.

 

Bruk sparepære

De fleste lyskilder du har i hjemmet ditt tåler fint å gå fra vanlig pære til sparepære. Disse har ofte lengre levetid enn vanlige pærer, og bruker mindre strøm.

Et lite tips, som jo er ganske selvsagt: Slå av lyset i rom du ikke bruker.

 

Senk varmen i rom som ikke brukes

Det er bare rommene du bruker mest i løpet av en dag som trenger varme. Stuen og kjøkkenet er eksempel på slike rom, mens soverommet, kottet og gjesterommet gjerne kan holdes noen grader kjøligere. Husk bare å lukke dørene mellom rommene, slik at ikke varmen sniker seg inn på kalde rom og omvendt.

Merk imidlertid at om du har varmepumpe, må dørene stå åpne mellom rom som skal ha varme. Dette for at varmen skal spre seg skikkelig.

 

Heng opp gardiner

Man tenker kanskje ikke at gardiner kan gjøre så mye mer enn å pynte opp et rom eller skjerme for sol, men faktisk kan de være nokså nyttige – også om vinteren. Gardiner kan nemlig minske varmetapet i boligen din, og spesielt de i tykt stoff. Derfor kan du med fordel fôre gardinene, som også vil stoppe falming på baksiden. Tykke gardiner i stuen gjør også noe med akustikken i rommet, og gardinene vil henge finere